Grad Vukovar tradicionalno je sudjelovao na brojnim događanjima koja su se odvijala u Domu za starije i nemoćne osobe, a posebno u predblagdansko vrijeme.  S obzirom kako je 2020. godina sa sobom donijela pandemiju koronavirusa te mnoge aktivnosti nije moguće upriličiti kao i dosadašnjih godina, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava odlučio je u prigodi božićnih blagdana sve korisnike usluga domova za starije i nemoćne osobe na području grada Vukovara darovati malim poklon paketom koji sadrži med i propolis, kako bi tim znakom pažnje najugroženijoj skupini naših sugrađana pomogao u očuvanju zdravlja i imuniteta u vremenu pandemije koronavirusa.

Darove je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava uručio ravnateljici Doma za starije i nemoćne Vukovar Željki Rajković te je uputio čestitke svim korisnicima i zaposlenicima domova.  

„Ni u ovoj specifičnoj godini nismo zaboravili naše sugrađane treće životne dobi, korisnike ustanova za brigu o starima i nemoćnima. Upravo su oni najosjetljivija skupina u vremenu pandemije. Ovim malim znakom pažnje želimo im pomoći u očuvanju zdravlja i imuniteta u vremenu pandemije koronavirusa“, rekao je Penava te dodao kako na ovaj način pomažu korisnicima domova, ali ujedno i vukovarskim pčelarima.

U ovu su akciju uključeni svi domovi za stare i nemoćne koji su željeli sudjelovati, odnosno, od osam domova, 188 korisnika sedam domova darovani su medom i propolisom.