Sportski moto klub „Golubica Vukovar“ kroz 11 godina postojanja djeluje humanitarno i edukativno u suradnji s Gradom Vukovarom, Gradskim društvom Crvenog križa Vukovar, Policijom, svim ustanovama za osobe s posebnim potrebama, školama i dr., a u čast Vukovara i moto scene Hrvatske. Većina njihovih akcija usmjereni su u korist djece i mladih, a o čemu govore brojni vidljivi rezultati.

U vidu toga pokrenuli su tradicionalnih „Vukovarskih motomrazova“ koji su po opsegu najveća akcija humanitarnog tipa među moto klubovima u Hrvatskoj te se za nju pripremaju tijekom cijele godine.

Predsjednik Nenad Barinić objasnio je kako su se ove godine morali prilagoditi epidemiološkim mjerama.

„Ove se godine akciji nisu pridružili samo oni koji se nisu osjećali dobro. Imamo sudionika koji su potegnuli i preko 100 km kako bi bili danas s nama što nam je jako drago. Ove godine nažalost ne možemo posjetiti dječji odjel vukovarske bolnice pa ni psihijatriju gdje nas se dosta tamo liječi jer smo većinom hrvatski branitelji i HRVI. Međutim, uveli smo obilazak i još jedne nove udruge. Riječ je o udruzi Tko se boji sutra još. U našoj akciji posjetimo udruge UZOSIO Golubica, Udrugu Leptiriće, OŠ Blage Zadre gdje doniramo posebni razredni odjel te OŠ Josipa Matoša i udrugu Iskrice,“ objasnio je predsjednik Barinić ističući kako nakon Vukovara darivaju i djecu u Bogadnovcima.