Održana je završna konferencija EU projekta „Sportom kroz život“ čiji je nositelj bila Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“, a partner u provedbi projekta bio je Grad Vukovar.

Cilj projekta bio je povećati dostupnost sportskih sadržaja za djecu u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti na području grada Vukovara te su projektne aktivnosti kreirane prema njihovim potrebama.

Tako su projektom „Sportom kroz život“ razvijena 3 nova sportska programa te je nabavljena potrebna oprema za provedbu sportskih aktivnosti. Iako je projektom predviđeno uključivanje 150 djece pripadnika ciljane skupine, projekt je uključio čak 160 djece u socijalnom riziku koji su se bavili sportskim aktivnostima potpuno besplatno i na taj način integriralo u zajednicu.

Provedba projekta u partnerstvu sa Gradom Vukovarom omogućila je umrežavanje gradskih škola i vrtića te djeci i mladima u riziku od socijalne isključenosti osigurala besplatno sudjelovanje u sportskim sadržajima.

Završnoj konferenciji prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić koja je tom prilikom istaknula kako je na području grada Vukovara veliki broj udruga i ustanova koje su prepoznale svrhu i vrijednost EU fondova. „Veliku ulogu odigrala je Razvojna agencija Vukovar koja je s natječajima spajala ljude, udruge i ustanove. Mnogi od njih prepoznali su svoj razvoj u tome i nastavili tim putem. Izvrstan primjer je JU „Sportski objekti Vukovar“ koja trenutno provodi 6 projekata“ kazala je zamjenica Mujkić te dodala kako je zasigurno veliki izazov bio uspješno provesti ovakav projekt u vrijeme epidemije koronavirusa.

„Vjerujem kako tu nije kraj, zadnjih godina svjedočimo tome kako trud daje svoje rezultate kada je u pitanju povlačenje EU sredstava“ zaključila je Mujkić.

Projekt je trajao 24 mjeseca, a njegova ukupna vrijednost iznosila  je 971.283,08 kuna, od čega su bespovratna sredstva Europske unije 825.590,62 kuna.