Gradonačelnik Ivan Penava svečano je otvorio prostorije društvenog centra u okviru projekta „Za jedno – zajedno“ čiji je nositelj Mirovna grupa mladih Dunav, a partner na projektu je Grad Vukovar s još 11 organizacija civilnog društva s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Prenamijenjena su 3 prostora koja nisu obnovljena još od vremena Domovinskog rata, a sada će biti na korist svim vukovarskim udrugama za povezivanje i provođenje projektnih aktivnosti.

Prostor društvenog centra je opremljen s 9 računalnih jedinica, s dostupnošću interneta te je  uređena konferencijska dvorana s konferencijskim sustavom koji je u današnje vrijeme izrazito tražen, kada se brojna društvena događanja održavaju online.

Ovaj projekt je još jedan u nizu uspješnih pokazatelja koliko se može napraviti zajedničkom suradnjom organizacija civilnog društva i gradske uprave.

Gradonačelnik Ivan Penava proglasio je prostor otvorenim te izrazio zadovoljstvo što su brojne udruge s područja grada Vukovara aktivne u svome radu, ali i povlačenju sredstava iz EU fondova. „Uvijek rado podupiremo rad udruga, a sada im je na raspolaganju moderan prostor koji im pruža sve potrebne uvjete i sredstva za rad, održavanje radionica, konferencija, ali i druženje“ rekao je Penava.

Projekt je vrijedan 1.988.842,53 kuna te se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.491.631,90 kuna, dok je ostatak iznosa sufinanciran sredstvima iz državnog proračuna.

Pozivamo sve naše sugrađane na korištenje svih sadržaja koje ovaj centar nudi kroz svoje programe.