Već šestu godinu za redom Grad Vukovar nagrađuje izvrsne studente s područja grada Vukovara. Time se na konkretan način potiče uspješnost u obrazovanju mladih te se nastoje zadržati visoko obrazovani kadrovi koji doprinose izgradnji ljepšeg i kvalitetnijeg životnog standarda cjelokupne zajednice grada Vukovara.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić uručili su nagrade za 38 vukovarskih studenata u iznosu od 1.000,00 kuna za svakog studenta.

Nagrade su primili studenti koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00. u akademskoj godini 2019./2020.

Nagrađeni studenti su izvrsni u raznim studijskim programima poput medicine, dentalne medicine, engleskog jezika i književnosti, pedagogije, glume, kemije, psihologije, prava..

„Prepoznajemo i cijenimo trud i rad, a nagrađivanjem najboljih želimo motivirati naše studente da nastave u smjeru maksimalnog ostvarenja i razvoja. Izuzetno mi je drago da je među rekordnih 38 nagrađenih studenata čak 11 studenata medicine, no, izvrsnost u svakom zanimanju vrijedna je hvale i nagrađivanja“, ovom prilikom rekao je gradonačelnik Penava.