Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Dan grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova obilježen je dostojanstveno, kako to i priliči, no u smanjenom obujmu nego inače, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Vukovarci su mogli uživati u bogatom programu koji je sa sobom donjeo 3. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

Uz razne aktivnosti za najmlađe, kao i scensko-umjetničke te glazbene izvedbe moglo se pronaći ponešto za svakoga, a Vukovar je na jedan dan postao Hrvatska u malom, spoj kulture i tradicije iz raznih krajeva naše zemlje.

Festival je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček te svim sugrađanima čestitao Dan grada Vukovara.

„U ovoj izazovnoj godini željeli smo na dostojanstven način obilježiti ovaj dan, što vjerujem da smo i uspjeli. Ove godine obilježavamo i izuzetno bitnu obljetnicu, a to je 790. godina kako je grad Vukovar postao slobodan kraljevski grad. Vrlo smo ponosni na dugu tradiciju našega grada, ali i sve njegove ljepote u kojima možemo svakodnevno uživati.“, rekao je ovom prilikom zamjenik Pavliček.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je kako je koncept festivala prezentirati ono najbolje što Hrvatska ima za ponuditi. „Danas će se u našem gradu čuti bećarske, klapske, ali i međimurske pjesme, koja je među posljednjima uvrštena na listu naše nematerijalne baštine“, zaključila je direktorica Sekulić.

Festival je održan na tri lokacije u gradu, a prigodni program na Otoku športova svojim izvedbama uljepšali su TS Allegro, Klapa Stine, Mirko Švenda Žiga, dok je vukovarskoj publici svoj koncert poklonio folklorni ansambl LADO.

Na kraju ovoga lijepog dana Vukovarci su mogli uživati u čarima vatrometa.

Sve aktivnosti festivala održane su na otvorenome, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.