U povodu Dana grada Vukovara Hrvatski veslački klub „Vukovar“ od 2004. godine u mjesecu svibnju organizira veslačku regatu „Sv. Filipa i Jakova“. Regata je organizirana i ove godine, po sedamnaesti put.

Njenom početku prethodilo je odavanje počasti svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima Vukovara i članovima Hrvatskog veslačkog kluba „Vukovar“. Počast su polaganjem zajedničkog vijenca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav zajedno odali zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček, predstavnici kluba, veslačkog saveza i sudačke službe.

„Izuzetno mi je drago što se ova značajna regata po sedamnaesti put organizira od strane najstarijeg sportskog kolektiva u našemu gradu, Hrvatskog veslačkog kluba „Vukovar“. Oni djeluju zaista dugi niz godina, a na ponos su cijelome gradu i svim građanima Vukovara.“, istaknuo je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Predsjednik Hrvatskog veslačkog kluba „Vukovar“ Luka Kolar istaknuo je kako je prošle godine uslijed okolnosti izostala organizacija regate, no ove godine uvjeti dopuštaju održavanje natjecanja na otvorenome. „Ove godine regatu smo se odlučili organizirati u nešto manjem broju, a svim veslačima pružiti dugo željeni osjećaj natjecanja. Natjecanje se održava u svim kategorijama, a natjecati će se oko 150 veslača iz 8 klubova iz Karlovca, Zagreba i Osijeka.“, rekao je Kolar.