Plivalište Vukovar otvorilo je vanjski dio bazena za posjetitelje, a s obzirom na visoke temperature tijekom vikenda koji je iza nas, ali i državnog praznika, vukovarski bazeni bilježe velik broj posjetitelja.

Plivalište Vukovar je stoga posjetio gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava koji je ovim putem rekao kako je otvorena peta sezona kupanja na vanjskim bazenima. „Zadovoljstvo mi je vidjeti da je ovoliki broj građana grada Vukovara, ali i posjetitelja iz drugih mjesta naše vanjske bazene prepoznalo kao mjesto gdje se mogu osvježiti i zabaviti tijekom ovih vrućih ljetnih mjeseci. Siguran sam da je velika zasluga tome što je naše Plivalište uistinu najmodernije u Republici Hrvatskoj i u okruženju te osim modernih i kvalitetnih uvjeta koje pruža posjetiteljima, imamo i vrlo kvalitetan i stručan tim predvođen ravnateljem Ivanom Szabom, koji ulaže sve atome snage kako bi osmislio  dodatni sadržaj i privukao nove projekte u Sportske objekte Vukovar“, rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako kroz ljetne i zimske kampove te čitav niz EU projekata koji se ovdje provode svjedočimo poboljšanoj kvaliteti života naših sugrađana.

Gradonačelnik je također rekao i kako se, s obzirom na uspješnost poslovanja i zadovoljstvo posjetitelja, nada kako će proširiti sadržaje i kapacitete, pogotovo kada je riječ o vanjskim bazenima, čemu će se svakako težiti u narednim godinama.

Ravnatelj JU Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo istaknuo je kako su vanjski bazeni u zadnjih 5 dana izrazito posječeni. „Od 8 sati ujutro kada otvaramo svoja vrata pa do samog zatvaranja brojimo veliku posjećenost te oko 1.500 posjetitelja tijekom jednoga dana boravi na vanjskim bazenima“, rekao je Szabo te dodao kako vremenski uvjeti, ali i visok Dunav pogoduje ovakvim brojevima koji su rekordni.

Ono što je pripremljeno za ovu sezonu su nove pločice koje su izuzetno kvalitetne, ugostiteljski objekti s pićem i hranom posjetiteljima pružaju svoje usluge, svake godine posebnu pozornost pridaje se sigurnosti kupaća koje motri dovoljan broj spasilaca, a od prošle godine najmlađi posjetitelji mogu se zabaviti i na vodenoj atrakciji – napuhancu.