Kategorija: Upravni odjel za društvene djelatnosti

Na Trgu Republike Hrvatske je prigodnim programom obilježen Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta koji se tradicionalno održava svake godine u prvom punom tjednu listopada.

Dječji tjedan obilježava se pod sloganom „Ljubav djeci prije svega“, a njegova svrha je usmjeriti pozornost najšire javnosti na ostvarivanje prava i potreba djece.

Najmlađe Vukovarce Dječjeg vrtića Vukovar I i Dječjeg vrtića Vukovar II, koji su kroz veselu priredbu dočekali svoj tjedan, pozdravio je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac poželjevši vrtićancima dobru i poučnu zabavu tijekom Dječjeg tjedna, a odgojiteljima ujedno čestitavši i Svjetski dan učitelja koji se obilježava 05. listopada.

„Obilježavajući Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta ističemo važnost prava i potreba djece. Grad Vukovar uvijek čini sve što je u njegovoj moći kada su u pitanju prava naših najmlađih, a uvijek nas veseli činjenica da kroz svoj rad možemo osigurati razne mogućnosti koje doprinose sretnijem djetinjstvu vukovarskih mališana.“, rekao je zamjenik Sušac te dodao kako Vukovar kontinuirano bilježi porast upisane djece u vrtiće.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I, Mirjana Kulić, pojasnila je kako će djeca kroz Dječji tjedan imati razne aktivnosti. „Između ostaloga organiziramo i dječje tribine na kojima nam djeca daju do znanja da puno znaju o svojim pravima, a dužnost nas odgajatelja je naučiti ih i njihovim obvezama.“, rekla je ravnateljica Kulić.

„Odrasli, slušajte nas najmlađe, jer možete puno toga naučiti od nas.“, istaknula je kao jednu od pouka Dječjeg tjedna ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar II, Marina Latinović.