{gallery}2016/02/01/02{/gallery} Udruga tjelesnih invalida „TOMS" iz Trogira s još tri prijateljske udruge tjelesnih invalida iz Omiša, Sinja i Splita kroz projekt „Moje svjetlo za moj Vukovar" kupovinom svijeća prikupljaju financijska sredstva koja doniraju građanima grada Vukovara.

U sklopu tog projekta ove godine su odlučili pružiti financijsku potporu dvjema socijalno ugroženim obiteljima s područja grada Vukovara koje je predložio Grad Vukovar. U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara predstavnik Udruge tjelesnih invalida „TOMS" Ivica Bašić potpisao je Ugovor o donaciji s deveteročlanom obitelji Malešić iz prigradskog naselja Sotin te deseteročlanom obitelji Lampert iz Vukovara. Obiteljima će jednom mjesečno na račun biti uplaćeno 1.000 kuna novčane pomoći kroz narednih 12 mjeseci. Prva uplata već je uplaćena, a osim novčane pomoći predstavnici Udruge Ivica Bašić iz Trogira i Vojislav Barač iz Udruge tjelesnih invalida Sinj donirali su i higijenske potrepštine, hranu i slatkiše u vrijednosti 1.000 kuna za svaku obitelj.

Gospođa Maletić i gospodin Lampert rekli su kako će im ova donacija biti od velike pomoći i puno značiti za njihove obitelji te zahvalili Gradu Vukovaru i udruzi „TOMS" na pomoći.

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček zahvalio se udruzi „TOMS" i njenim prijateljima koji pokazuju koliko im je stalo do Vukovara te istaknuo kako je ovo najbolji primjer kako se može pomoći i kako se Vukovar nosi u srcu.

U posljednjih deset godina provođenja akcije prikupljeno je 500.000 kuna kojima se pomoglo da se osiguraju asistenti u nastavi, a sljedećom akcijom namjerava se financijski pomoći u realizaciji projekta „Vukovarski Vodotoranj-simbol hrvatskog zajedništva".