Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

U organizaciji dviju vukovarskih zadruga, Vukovarska vina i Vrhunsko vukovarsko ovaj vikend rezerviran je za proslavu Vinkova uz brojne sadržaje.

U prostorima zadruge okupljene će zabavljati TS Allegro, a biti će upriličen i blagoslov vina, otvaranje vinskog podruma uz podrumske priče te wine and food tasting.

Upravitelj zadruge Vrhunsko vukovarsko Vedran Barić rekao je kako je ovo prvi puta da zadruge organiziraju ovu manifestaciju,  i to u samom centru Vukovara.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić istaknula je kako je priča oko zadruge vinara zapravo i krenula na inicijativu Grada Vukovara te da se nada kako će Vinkovo u Vukovaru postati tradicija. „Zadruga Vukovarska vina je nakon osnivanja krenula  s radom u gradskom prostoru, a vrlo brzo smo tu priču nadogradili i novom zadrugom Vrhunsko vukovarsko koja broji 26 zadrugara te okuplja proizvođače svega onoga najboljeg što Vukovar može ponuditi – od suhomesnatih proizvoda, meda, vina pa do različitih rukotvorina“, rekla je Mujkić te dodala kako je u suradnji s Gradom Dubrovnikom u samom centru Dubrovnika zadruga otvorila vrata svoje trgovine što se pokazalo kao iznimno dobar pothvat. Zamjenica Mujkić je dodala kako Grad Vukovar kroz  zadrugu ulaže u mala poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom, a kroz Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara uloženo je gotovo pola milijuna kuna u zadrugu Vrhunsko vukovarsko. Sudeći po povratnim informacijama, proizvodnja se povećala i proizvodi se uspješno plasiraju na tržište, što i je bio cilj pri pokretanju ovog projekta.