Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

U Rodnoj kući Lavoslava Ružičke upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano 2.700.000,00 kuna.

Uručeno je ukupno 74 ugovora, a sufinancirani su troškovi 43 obrta te 31 trgovačkog društva koji ukupno broje 638 zaposlenih.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zaželio je poduzetnicima uspješan nastavak poslovanja te ovom prilikom istaknuo kako suradnja s vukovarskim poduzetnicima kontinuirano donosi izvrsne rezultate što potvrđuju podaci o porastu broja radnih mjesta. „Program poticanja gospodarstva uspješno provodimo godinama, a ovom mjerom poduzetnicima pružamo siguran izvor prihoda. Kroz otvorenu komunikaciju s njima stvorili smo kvalitetnu suradnju i povjerenje, a to nam potvrđuje i činjenica da su sredstva od 2.700.000,00 kuna iskorištena u rekordnom roku“ rekao je Penava.

Javni poziv bio je otvoren 16. veljače 2021. godine, a zbog utroška financijskih sredstava zatvoren je 6. travnja 2021. godine. Maksimalan iznos potpore iznosio je 200.000,00 kuna.

„U činjenici da poduzetnici koji su ostvarili potporu upošljavaju preko 600 ljudi treba tražiti uzroke lijepih brojki, pa smo čak i u godini koronakrize brojali 243 radna mjesta više. Posljednjih 5 godina brojimo 1177 radna mjesta više, a ove znamenke u prvi plan stavljaju priče o Vukovaru kao gradu koji se nalazi visoko na ljestvici gradova u Republici Hrvatskoj u pogledu subvencija poduzetnicima.“, zaključio je gradonačelnik Penava.

Zbog rekordno iskorištenih sredstava po prvom Javnom pozivu, Grad Vukovar otvorio je Drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima na području grada Vukovara za 2021. godinu kojim je osigurano 1,1 milijun kuna. Time je ove godine u gospodarstvo za bespovratne potpore poduzetnicima izravno plasirano 3.800.000,00 kuna. Poziv je u tijeku, a otvoren je do iskorištenja sredstava ili do 26. travnja 2021. godine.