Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

Flowing in the Danube je međunarodni projekt koji okuplja mjesta sedam zemalja (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Njemačka, Mađarska, Slovačka i Rumunjska) Dunavske regije. Cilj mu je istaknuti važnost regionalne suradnje i naglasiti korisnost i nužnost smanjenja razlika među regijama korištenjem potencijala Kohezijskog fonda.

Prva faza projekta uključivala je Danube Journeys gdje su se nositelji projekta susreli s lokalnim stanovništvom na javnim mjestima, a što se u Vukovaru odvijalo na Gradskoj tržnici.

Na temelju stečenih iskustava studijski posjet vodećih lokalnih predstavnika održan je u Bruxellesu od 7. do 10. studenoga 2022. Skupina se susrela s predstavnicima institucija EU-a, uključujući Europski parlament, Europsku komisiju, Odbor regija i Europski gospodarski i Socijalni odbor. Posjećeno je i Državno predstavništvo pokrajine Baden-Württemberg u Bruxellesu.

Grad Vukovar je na sastancima predstavljao zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.

"Cilj projekta je umrežavanje lokalnih jedinica uz rijeku Dunav, a osnovna svrha umrežavanja je stvaranje formalne zajednice i bolja međusobna komunikacije među podunavskim mjestima kako bih zajedničkim projektima bili što uspješniji u povlačenju Europskih sredstava. Korisno i edukativno je bilo biti u društvu brojnih podunavskih gradova iz Njemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Bugarske i Rumunjske.", dao je zaključiti zamjenik Sušac.
 

Projekt Flowing in the Danube sufinancira Europska unija.