Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo

{gallery}2016/03/31/08{/gallery} U rodnoj kući Lavoslava Ružičke održan je skup poduzetnika i obrtnika s područja grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Tihomirom Oreškovićem, ministrom poduzetništva i obrta Darkom Horvatom te zamjenikom ministra poljoprivrede Tugomirom Majdakom.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava pozdravio je nazočne gospodarstvenike, poduzetnike, obrtnike te vlasnike OPG-ova poručivši da je skup namijenjen upravo njima kako bi se napravili određeni pomaci.

Tim putem gradonačelnik Penava se pohvalio kako je Grad Vukovar u prošloj godini izravno plasirao 3 milijuna kuna kroz programe poticaja gospodarstvu putem 15 različitih mjera potpore te 2,5 milijuna kuna putem Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Prisutni su imali priliku premijera i ministra upoznati sa situacijom te od njih dobiti odgovore na postavljana pitanja.

Premijer Orešković je nakon sastanka istaknuo kako je zadovoljan susretom s poduzetnicima rekavši kako je to tek prvi korak pri pomoći poljoprivrednicima i obrtnicima ovog područja . Osim o izazovima i problemima u poljoprivredi, razgovarali su i o gospodarstvu i načinu na koji mu pomoći. „Planiramo osnovati fond od 500 milijuna eura za pomoć poduzetnicima, ubrzati postupak dobivanja sredstava iz EU fondova te pojednostaviti Zakon o javnoj nabavi. Mislim da će to donijeti pozitivne rezultate svima koji se bave gospodarstvom ili poljoprivredom", rekao je premijer.