Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

U gradskoj vijećnici Grada Vukovara potpisan je Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji nerazvrstane ceste u Ulici Ive Tijardovića, s tvrtkom Osijek-Koteks d.o.o. iz Osijeka.

Vrijednost ugovorenih radova obuhvaća 2.422.139,29 kuna s PDV-om, a projektom je previđena rekonstrukcija ceste, parkirališta, pješačke, biciklističke staze i javne rasvjete sa kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, s uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala, nosivim i habajućim slojevima asfalta, novim zatvorenim sustavom oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.

Ukupna površina ceste koja se uređuju iznosi 2.152,00m 2, parkirališta 298,00m 2, pješačke staze 497,00m 2 i biciklističke staze 270,00m 2 ukupna dužina uređene prometnice iznosi 291,00m 2.

„U prigodi potpisivanja ugovora na sanaciji prometnice i javnih površina u Ulici Ive Tijardovića, postojećoj prometnici koja je po svojim dimenzijama, ali i sadržajno na niskom stupnju usluga i sigurnosti, ovim zahvatom pružiti će se izgled i funkcionalnost kakvu bi trebala imati s obzirom na povećani broj stanovnika u tom području. Poznata je prisutnost novogradnje na tom području, planirano je ukupno 6 identičnih višestambenih objekata, a taj dio grada planira se urbanizirati do kraja, pružiti mu izgled i funkcionalnost kakvu bi trebao imati s obzirom na povećani broj stanovnika u tom području" rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

„Riječ je o vrlo značajnoj transformaciji tog dijela grada koji se pretvara u doista reprezentativni dio grada sa 6 modernih višestambenih objekata i jednom prometnicom koja će imati sve sadržaje koje prometnica treba imati, a na korist i zadovoljstvo svih građana grada Vukovara" zaključio je gradonačelnik Penava.

Predsjednik Uprave tvrtke Osijek-Koteks d.o.o., Zoran Škorić ovom prilikom istaknuo je zadovoljstvo potpisivanja ugovora u Vukovaru, kao i činjenicu da je previđeni završetak radova 3 mjeseca od uvođenja u posao.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša, Dražen Čulig, naglasio je kako će pored sanacije cijele prometnice biti izgrađeno i 25 novih parkirališnih mjesta, obzirom da su postojeća nedostatna zbog blizine Memorijalnog centra Domovinskog rata, kao i postavljanje kvalitetne i modernizirane led rasvjete, proširenje nogostupa i biciklističkih staza.

„Ulica Ive Tijardovića u Vukovar predstavljat će primjer i putokaz buduće obnove komunalne infrastrukture grada Vukovara" zaključio je pročelnik Čulig.