Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zajedno sa suradnicima obišao je radove na rekonstrukciji atletske staze na središnjem gradskom stadionu u Vukovaru.

Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji atletske staze s popratnim sadržajima potpisan je s tvrtkom Osijek-Koteks d.d., a vrijednost radova iznosi 3.300.000 kuna. Partner Gradu Vukovaru na ovome projektu su Hrvatski atletski savez te Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

„Projekt izgradnje atletske staze s tzv. tartanskom podlogom izvodi se u suradnji s Hrvatskim atletskim savezom gdje smo zahvaljujući sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara uložili 3.300.000 kuna. U tijeku je postavljanje same staze, njenog završnog sloja, što obavlja talijanska tvrtka Mondo, ovlašteni proizvođač i izvođač radova koji ovakve poslove obavlja sukladno svojim licencama za održavanje natjecanja najvišeg ranga“ rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako će kroz manje od 2 mjeseca Vukovar dobiti svoju prvu tartansku atletsku stazu.

„Završavanjem rekonstrukcije atletske staze nije kraj našim ulaganjima u ovaj objekt. Naime, ulaganja se nastavljaju u rušenje postojećeg zida oko stadiona i izgradnju novih prostora i tribina što će ovom objektu u cjelini dati novo ruho i vizualno ga učiniti puno ljepšim, ali što je još važnije, u funkcionalnom smislu ga osigurati građanima Vukovara koji će slobodno moći koristiti sve njegove sadržaje. Sredstva za daljnja ulaganja osigurana su iz fondova Europske unije“ naposljetku je kazao gradonačelnik Penava te iskoristio priliku da sve građane i buduće korisnike svih sadržaja ovog objekta zamoli za odgovorno ponašanje na njemu.
„Objekt i njegovi sadržaji imaju svoju namjenu koja je isključivo sportsko rekreacijske naravi, stoga je potrebno da svi zajedno brinemo o njegovom pravilnom i odgovornom održavanju, što je naposljetku u interesu svima nama“ zaključio je Penava.

Nakon postavljanja završnog sloja atletske staze, ista će se opremiti sa svom popratnom opremom potrebnom za održavanje domaćih i međunarodnih natjecanja. Time će grad Vukovar dobiti atletski stadion koji će u potpunosti zadovoljavati sve norme za održavanje atletskih natjecanja po svjetskim standardima.