Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Prigradsko naselje Sotin dobilo je prvi asfaltni spust prema Dunavu. Isti je obišao gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima te ovom prigodom istaknuo kako je riječ o vrlo važnom dijelu infrastrukture koji Sotin do sada nije imao.

„Izuzetno mi je drago da možemo svjedočiti realizaciji onoga što smo sugrađanima obećali prije nekoliko godina. Važan je ovo dio infrastrukture koji Sotin do sada nije imao, a obzirom na njegovu gravitaciju Dunavu, bilo je prijeko potrebno. Nadam se kako će naši sugrađani uživati i koristiti sve prednosti povoljnog položaja na Dunavu, a mi ćemo nastojati i dalje raditi na razvoju infrastrukture i svih drugih sadržaja koji su potrebni Sotinjanima, ali i svim Vukovarcima“ zaključio je Penava.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček istaknuo je kako je Grad Vukovar prethodnih 5 godina uložio 20 milijuna kuna u obnovu infrastrukture i sadržaja u Sotinu. „Za Sotin vežemo kapitalne projekte kao što su izgradnja kanalizacije i pročišćivača, led rasvjeta, gradnja dječjeg igrališta i drugi, a u planu nam je i proširenje vrtića“ rekao je Pavliček.

Vrijednost izvedenih radova iznosi 461.582,89 kuna s PDV-om, a duljina uređene prometnice je 150 metara. Uređena površina je 879 kvadratnih metara s novom kolničkom konstrukcijom i vertikalnom signalizacijom, a također je sanirana i betonska rampa za spust plovila.

Projekt je u iznosu od 400.000 kuna sufinanciran sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Izvođač radova je tvrtka Cestorad d.d., dok je stručno nadzor vršila tvrtka Stari grad d.o.o. iz Vukovara.