Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

U Dunavskoj ulici, u samom središtu grada Vukovara završeni su infrastrukturni radovi čijom su realizacijom iznimno zadovoljni i stanari okolnih stambenih jedinica, a u rezultat se uvjerio i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

Dunavska ulica pozicionirana je u užem središtu Vukovara, između Županijske ulice i Dunavske šetnice te u neposrednoj blizini Dvorca Eltz te kao takva spada u kulturno povijesnu cjelinu grada Vukovara. Postojeći asfalt, parkirališta i nogostupi bili su u izuzetno lošem stanju te su predstavljali opasnost za motorna vozila i građane, stoga je u suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac d.o.o. izvedena sanacija spomenutih površina.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako je ova sanacija bila neophodna, kako za estetski izgled središta grada,  tako i zbog velikog broja stanara te funkcionalnosti svakodnevnog života „Sanacijom Dunavske ulice prometnicu smo doveli na primjerenu razinu koja je bila izrazito bitna jer se odmah uz nju nalazi jedan od najljepših kulturnih prostora u Vukovaru, Dvorac Eltz“, rekao je gradonačelnik te dodao kako je u skoroj budućnosti plan trajno riješiti problem parkirnih mjesta na ovom području kako bi svi stanari koji posjeduju osobna vozila bez poteškoća ista mogli parkirati.

Ukupno izgrađena površina ceste je 850,00m2, parkirališta 167,00m2, odnosno 12 novih parkirnih mjesta te 1 parkirno mjesto za osobe s invaliditetom i nogostup površine 230,00m2, s novom oborinskom odvodnjom te vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Vrijednost izvedenih radova je 1.300.000,00 kuna s PDV – om, a projekt je u punom iznosu sufinanciran sredstvima Fonda sa obnovu i razvoj grada Vukovara.

Direktor tvrtke Komunalac d.o.o. Igor Štrangarević rekao je kako je ulaganjem u dugotrajnu imovinu i modernizacijom voznog parka podignuta konkurentnost i operativnost te tvrtka Komunalac d.o.o. može izvoditi i zahtjevne građevinske radove kao što je bila ova prometnica.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček dodao je kako su tijekom 2019. godine u strogom centru grada izvedeni brojni infrastrukturni radovi u koje je uloženo oko 30 milijuna kuna, a u 2020. godini planira se nastaviti istim intenzitetom, zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Hrvatske, Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara te Grada Vukovara