Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

 

Danas je u Vukovaru, duž nove šetnice uz Dunav, održana akcija sađenja sadnica japanskih trešanja čijim procvatom će jedno od omiljenih okupljališta i mjesta za rekreaciju i opuštanje postati još ljepše i atraktivnije.

Akciju je organizirao Grad Vukovar u suradnji s gradskom tvrkom Komunalac d.o.o., a njoj se odazvao veliki broj građana, udruga te klubova s područja grada.

Gradonačelnik Ivan Penava ovom prilikom istaknuo je kako je riječ o projektu u kojemu je prepoznata turistička atrakcija, a koji se priprema već duže od dvije godine. „Drvoredom japanskih trešanja na ovoj predivnoj šetnici želimo stvoriti još ljepši ambijent. Riječ o atipičnoj sadnici drveta za naše prostore, a koja s tradicijom naroda Japana u sebi nosi simboliku prolaznosti života, ali i novo rađanje. U suradnji s Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj uložili smo veliki trud kako bi na potezu od gotovo 1,5 kilometar šetnicu krasile gotovo 500 šarenih japanskih trešanja“ kazao je Penava.

„Nadam se da ćemo ovim zajedništvom doprinijeti svome gradu i brižljivo ih čuvati“ zaključio je gradonačelnik te zahvalio svima koji su iskazali volju i želju za sudjelovanjem u akciji, gradskoj tvrki Komunalac, Razvojnoj agenciji Vukovar, Udruzi veterana ministarstva unutarnjih poslova iz Domovinskog rata koji su devedestih godina branili grad, a danas su ga došli učiniti još ljepšim.

U akciji sadnje japanskih trešanja sudjelovale su brojne Vukovarke i Vukovarci, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova, Javna vatrogasna postrojba Vukovar i DVD Vukovar, PP Vukovar, Služba civilne zaštite Vukovar, članovi Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata,Udruge hrvatskih branitelja Sajmište, Humanitarne udruge Duga, Udruge Breza, Udruge Vuka, Udruge udomitelja Vukovarsko-srijemske županije, Konjogojske udruge Potkova, Altetskom klubu Maraton, Klubu podvodnih aktivnosti Vukovar, Volonterske skupine Gimnazije Vukovar "VID - Vidi i djeluj", NK Dunav Sotin, Mažoretkinje grada Vukovara, košarkaši Borova Vukovar,  KUD KoloVukovar, UKPD "Ivan Frank", VSPD "Javor", Gimnastički klub Vukovar, Karate klub Vukovar, Društvo multipleskleroze Vukovarsko-srijemske župpanije, Veslački klubu Vukovar, HNK Mintnica te mnogi drugi.