Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara. Od posebnog značaja su projekti sanacije i izgradnje parkirališta na što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna sredstva.

Kraju je privedena još jedna investicija koja se tiče izgradnje parkinga i osiguranja dostatnih parkirnih mjesta, ovoga puta u gradskoj četvrti Borovo naselje, u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva.

Parkiralište je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava zajedno sa suradnicima te predstavnicima tvrtke Komunalac d.o.o., koji su izvođači ovih radova.

Da je riječ o nastavku ulaganja i doprinosu razvoja grada Vukovara istaknuo je gradonačelnik Penava te dodao kako je Grad Vukovar ovdje prepoznao potrebu za dodatnim parkirnim mjestima. „Na novom parkiralištu u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva brojimo 58 novih parkirnih mjesta. Riječ je o, sada vrlo lijepom i reprezentativnom parkiralištu, no najvažnije je da je ono na korist stanovnicima okolnih stambenih objekata“ kazao je Penava.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig kazao je kako su izgradnjom ovih parkirnih mjesta riješeni problemi nedostatka istih u Borovu naselju, no da učestali problemi po tom pitanju postoje u središtu grada. „U sljedećoj godini, sukladno izdvojenim sredstvima, planiramo izgradnju parkirališta u Županijskoj ulici te uz Dunavsku ulicu gdje zaista postoji nedostatan broj parkirnih mjesta. Ove godine, pored parkirališta na kojem se nalazimo, završena je sanacija i izgradnja parkirališta na Olajnici uz novu tržnicu, dio parkirališnog prostora uz Dunavsku ulicu te još jedan dio parkirnih mjesta u Borovu naselju“ kazao je pročelnik Čulig te dodao kako je ukupno u sanaciju i izgradnju parkirališta uloženo 3 milijuna kuna, a ukupan broj novih parkirnih mjesta je 250.

Ovim projektom obuhvaćeno je uređenje ceste, parkirališta i nogostupa s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, zatvorenim sustavom oborinske odvodnje, novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom i hortikulturalnim uređenjem. Radove je izvela gradska tvrtka Komunalac d.o.o., a ukupna vrijednost radova iznosi 1.494.496,94 kuna s PDV-om.