Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Nakon dvije godine pripreme i planiranja, projekt sadnje japanskih trešanja na dunavskoj šetnici realiziran je u studenome 2019. godine i to zajedničkom sadnjom u kojoj su sudjelovali brojni građani, vrtići, škole, udruge, sportski klubovi, kulturno-umjetnička društva i dr. Omiljeno mjesto opuštanja i rekreacije građana Vukovara ovime je postalo još ljepše i atraktivnije jer ga krasi 120 japanskih trešanja koje u japanskoj kulturi simboliziraju nova rađanja i prolaznost života. 

U brojnim gradovima diljem svijeta koji su već odavno ukrašeni ovim dekorativnim stablima, na sličan se način održavaju festivali u vrijeme njihova cvata. I Grad Vukovar odlučio se na ovaj projekt kako bi se u budućnosti provela takva ideja kada japanske trešnje razviju bogate krošnje.

Iz toga je razloga Grad Vukovar na temelju provedenog postupka nabave sklopio Ugovor s tvrtkom Gravia d.o.o. iz Osijeka za izvođenje radova za izgradnju automatskog sustava za navodnjavanje drvoreda japanskih trešanja uz Dunav. Izgradnjom automatskog sustava omogućit će se konstantno navodnjavanje novih sadnica ukrasnih trešanja na šetnici uz rijeku Dunav u godišnjem razdoblju kada je to prijeko potrebno kao i ostalog ukrasnog raslinja koje se planira zasaditi nakon izgradnje samog sustava.

Vrijednost ugovorenih radova te provođenje stručnog i geodetskog nadzora je 348.007,68 kn sa PDV-om, a rok završetka izvođenja radova je kraj mjeseca rujna 2020.g. Nadalje, za potrebe rada budućeg sustava za navodnjavanje Grad Vukovar je ugovorio i izgradnju priključaka vode sa tvrtkom Vodovod Grada Vukovara d.o.o. u vrijednosti 12.250,00 kn sa PDV-om.