Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i predstavnik  zajednice ponuditelja Iver d.o.o. Čepin i Terra plant Zagreb Ivan Dumenčić  potpisali su  Ugovor o građenju za izvođenju radova na rekonstrukciji zgrade Radničkog doma u Borovu naselju.

„Nakon Gradske tržnice Vukovar, obnova Radničkog doma u Borovu naselju drugi je kapitalni projekt iz domene Intervencijskog plana grada Vukovara. Ukupna vrijednost radova iznosi preko 60.000.000,00 kuna, a projekt je sufinanciran europskim sredstvima preko Ministarstva regionalnog razvoja do 68% vrijednosti. Projekt također sa 17% vrijednosti sufinancira Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, a ostatak vrijednosti financirat ćemo vlastitim proračunskim sredstvima. I na ovome nam je projektu partner Razvojna agencija Vukovar te smo još jednom iznimno zadovoljni ostvarenom suradnjom,“ rekao je gradonačelnik Penava ističući kako će se rekonstrukcijom postojeće zgrade revitalizirat gradska četvrt Borovo naselje te proširiti kapaciteti, nadograditi smjerovi i povećati standard Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u zgradi spomeničkog značaja.

„Zbog svega navedenog projekt ima značajan utjecaj na fizičku, društvenu i gospodarsku regeneraciju grada Vukovara, a ujedno će omogućiti bolje obrazovanje za uspješno poduzetništvo i daljnje školovanje u novim, modernim i suvremeno opremljenim prostorima,“ zaključio je gradonačelnik Penava.

Zgradu Radničkog doma čini prizemlje i 3 etaže ukupno 6960 kvadratnih metara zatvorenog dijela, koje će se prenamijeniti za potrebe Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. U prizemlju će se nalaziti velika konferencijska trodijelna dvorana s knjižnicom, dok će se na katovima nalaziti učionice i uredi za profesore. Kompletno će se urediti i okolina s južne na sjevernu stranu, parkiralište s novom cestom i nova pješačka površina.

„Ovaj projekt predstavlja stvaranje materijalnih uvjeta za daljnji napredak Veleučilišta koje će biti korisnik prostora kao jedina visokoobrazovna ustanova na području Vukovara,“ naglasio je prodekan Veleučilišta Slobodan Stojanović.

Ugovor je ukupne vrijednosti 59.254.968,68 kuna, a rok izvođenja radova je 20 mjeseci.

„Radovi pred nama su zahtjevi, a rok korektan. Vjerujem kako ćemo uspjeti ispuniti sve zahtjeve Grada Vukovara i Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u ugovorenome vremenu,“ rekao je direktor tvrtke Iver d.o.o. Ivan Dumenčić.