Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zajedno sa suradnicima obišao je radove na izgradnji sportsko-rekreacijskoj centra na nogometnom stadionu u samom središtu grada.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava istaknuo je vrlo dobru dinamiku radova kao i njihovu kvalitetu. „Građani sada već mogu vidjeti konture budućeg objekta, novog sadržaja koji će svojim modernim izgledom otvoriti nove vizure grada. Stadion s modernom atletskom stazom bit će dostupan građanima u svako doba dana te se nadam da će veliki broj građana upražnjavati sportsko-rekreativne aktivnosti“ rekao je Penava te dodao kako će Vukovar zasigurno biti ponosan na buduće sportaše koji će ovdje razvijati svoje vještine.  

Radovi su u punom jeku, a projektom je planirana izgradnja javne zgrade sportsko – rekreacijske namjene koja će se sastojati od tribina s pratećim prostorijama u prizemlju i upravnog dijela. Također, izgradit će se i nova parkirališna mjesta od kojih će biti unutarnjih 10 parkirališnih mjesta za osobna vozila i dva autobusna parkirališna mjesta te 24 vanjska parkirališna mjesta.

Glavni inženjer gradilišta Boris Benić kazao je da se svi radovi odvijaju planiranim tijekom, a dinamika najviše ovisi o vremenskim prilikama. „Sada se već oslikava izgled budućeg objekta. Uskoro krećemo sa zemljanim radovima po pitanju parkinga, završavamo radove na vodospremi, postavljene su čelične konstrukcije tribine te je izgrađen objekt u kojem će biti uprava“ zaključio je Benić.

Izvođač radova je tvrtka Planum-građenje d.o.o. Vukovar, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 12.367.818,44 kn. s PDV – om. Projekt sufinancira Europska unija kroz Intervencijski plan Grada Vukovara s 9.000.000,00 kuna, odnosno 73% od ukupno prihvatljivih troškova. Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara radove financira s 2,767,818.44 kn, a Grad Vukovar radove financira s  600,000.00 kn.