Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu, a od posebnog značaja su projekti izgradnje, proširenja i rekonstrukcije parkirališta, ovoga puta u gradskoj četvrti Borovo naselje.

Novoizgrađena parkirališna mjesta nalaze se u ulicama Domovinskog rata i Hrvatskog zrakoplovstva, a obišao ih je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zajedno sa suradnicima.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako Grad Vukovar uvijek izlazi u susret građanima, pa je i ovoga puta slušajući prijedloge građana gradske četvrti Borova naselja pronađeno rješenje za nedostatak parkirališnih mjesta. „Kako bi svim stanarima okolnih zgrada osigurali mjesta za parkiranje vozila, zajedno s gradskom tvrtkom Komunalac d.o.o. upustili smo se u projekt proširenja parkirnih mjesta. Povećanje broja stanara stambenih zgrada u Borovu naselju, ali i općeniti porast broja radnih mjesta u našemu gradu znači i veći broj vozila na prometnicama za što je nužno osigurati i kvalitetnu infrastrukturu kako bi svim građanima i posjetiteljima pružili sve potrebne sadržaje jednoga grada“ kazao je Penava te dodao kako su sredstva u iznosu od 517.000,00 kuna uložena u dodatnih 38 parkirališnih mjesta, uz popratno uređenje staza i hortikulture.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček ovom prilikom rekao je kako sa novim parkiralištem za potrebe Plivališta Vukovar, u zadnje dvije godine brojimo čak 180 novih parkirališnih mjesta. „Gradska četvrt Borovo naselje zadnjih godina doživljava svoju preobrazbu. Gledamo zadovoljiti potrebe svih dobnih skupina i poboljšati kvalitetu njihova života, a tim smjerom ćemo nastaviti i u budućnosti“ zaključio je Pavliček.

Projektom je u Ulici Domovinskog rata osigurano 25 novih parkirališnih mjesta od čega je 2 za osobe s invaliditetom, dok je u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva parkiralište prošireno s dodatnih 13 mjesta, uređena je staza uz parkiralište te je oko parkinga uređena hortikultura.