Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Suradnjom s gradskom tvrtkom Komunalac i vođeni upitima građana, Grad Vukovar je u potpunosti uredio Ulicu Vladimira Nazora i Matice Hrvatske te proveo opsežne radove sa svrhom njihove kompletne sanacije.

Uređene ulice obišao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

„Kao odgovor na upite i zamolbe građana u potpunosti smo sanirali ulice Vladimira Nazora i Matice Hrvatske u njihovoj ukupnoj duljini. Još jedan uspješno i kvalitetno završen projekt nastavak je svega što smo do sada radili, a to je ulaganje u sve segmente življenja. Drago nam je vidjeti da naš grad okončanjem svakog ovakvog projekta biva sve ljepši i bolji za život.“, zaključio je gradonačelnik Penava te dodao kako je zadovoljstvo veće jer je riječ o suradnji Grada Vukovara i gradske tvrtke Komunalac.

„Po pitanju ulaganja u komunalnu infrastrukturu usmjereni smo i brinemo o svim dijelovima grada. Postupamo i reagiramo na upite i primjedbe svih naših sugrađana, a prilikom odabira ulaganja vodimo se logikom i frekvencijom uporabe određenih prometnica. Sukladno tome određujemo prioritete i trudimo se zadovoljiti sve potrebe naših sugrađana.“, pojasnio je Penava.

Ulica Vladimira Nazora ukupne dužine 1.360,00 metara te Ulica Matice Hrvatske dužine 308,00 metara uređene su s kompletno novom kolničkom konstrukcijom i novim asfaltom,  kombiniranim sustavom oborinske odvodnje  (otvoreni i zatvoreni), novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom kao i hortikulturom.

Radovi su izvedeni u ugovorenom roku od 5 mjeseci, a ukupna vrijednost izvedenih radova je 3.200.000,00 kuna s PDV-om.