Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

Radi povećanja broja parkirališnih mjesta za potrebe Vukovarskog vodotornja te okolnih ugostiteljskih i smještajnih objekata, ali i poboljšanja prometne i komunalne infrastrukture Vukovara i gradske četvrti Mitnica, na križanju ulica Hrvatske nezavisnosti i Bana Josipa Jelačića u tijeku je izgradnja novog parkirališta koje će brojati preko 70 parkirališnih mjesta.

Radove na izgradnji parkirališta obišao je gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima.

Kako ističe gradonačelnik Penava, sukladno velikom broju posjetitelja koje Vukovarski vodotoranj privlači, ali i za potrebe ugostiteljskih i smještajnih objekata u neposrednoj blizini, Grad Vukovar odlučio se pokrenuti projekt izgradnje novog parkirališta. „Velika posjećenost Vukovarskog vodotornja posljedično nam je pokazala potrebu za novim parkirališnim mjestima, stoga vjerujem kako ćemo izgradnjom novog parkirališnog prostora zadovoljiti tu potrebu, ali i potrebu poduzetnika te u konačnici pružiti potreban standard ovome dijelu grada.“ rekao je Penava.

Pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig, pojasnio je kako će parkiralište brojati 70 parkirnih mjesta za osobna vozila, 4 parkirna mjesta za osobe s invaliditetom te 4 parkirna mjesta za autobuse. „Ovo je samo nastavak ulaganja u infrastrukturu parkirnih mjesta na području Vukovara, odnosno, rješavanja prijeko potrebnih parkirališnih mjesta. Nakon rješenja te problematike u gradskoj četvrti Olajnica te izgradnje parkirališta za potrebe Sportskih objekata Vukovar, slijedi nam izgradnja novih parkirališnih mjesta u užem centru grada, konkretno, u Ulici Grge Ćevapovića.“, zaključio je Čulig te dodao kako će i prostor stare tržnice privremeno biti parkirališni prostor, do vremena kada će ta površina imati drugu namjenu.

Na novom parkiralištu, 2 parkirna mjesta predviđena su i za punjenje električnih vozila čime se želi osvijestiti građane o štetnosti utjecaja plinova na zdravlje ljudi i okoliš. Projektom je predviđena i nova javna rasvjeta te izgradnja novog nogostupa.

Izvođač radova je tvrtka Komunalac d.o.o. iz Vukovara, a vrijednost ugovorenih radova je 1.902.093,71 kuna s PDV-om.