Kategorija: Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo

U sklopu Športsko-rekreacijskog centra Lijeva bara gradi se novo boćalište s čeličnom nadstrešnicom koje će se sastojati od 4 polja za igru te svih elemenata i opreme koji su potrebni za održavanje utakmica hrvatskih boćarskih liga i državnih natjecanja.

Radove koji su u tijeku obišao je gradonačelnik Ivan Penava te zamjenik Filip Sušac sa suradnicima te tom prilikom istaknuo kako se ovim projektom sportska infrastruktura Vukovara diže na još višu razinu. „U suradnji i na inicijativu Boćarskog kluba Mitnica, ali i ostala četiri boćarska kluba u Vukovaru realiziramo ovaj projekt koji će doprinijeti daljnjem razvoju boćarskog sporta na području našega grada. Izgradnjom natkrivenog boćališta Vukovar će postati bogatiji za potpuno novi sadržaj sportske namjene koji će udovoljavati svim standardima održavanja državnih natjecanja u boćanju, a kada radovi budu gotovi, objekt će moći koristiti svi boćarski klubovi s područja Vukovara i tijekom zimskih mjeseci.“, rekao je gradonačelnik Penava.

„Kada smo kreirali ovaj projekt razmišljali smo o zelenoj politici kojom se vodi Europska unije, stoga smo prilikom projektiranja osigurali uvjete za postavljanje solarnih panela bilo za proizvodnju električne energije ili grijanje kako bismo aplicirali na fondove koje uskoro očekujemo.“, dodao je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo, Dražen Čulig istaknuo je kako je riječ o izuzetno reprezentativnom objektu koji ne postoji u bližoj okolici.

Cilj projekta je poboljšanje sportske infrastrukture i kvalitete života građana grada Vukovara sa svrhom osmišljavanja i provođenja raznih sportsko - rekreativnih sadržaja koji ponajviše uključuju građane starije životne dobi.

Vrijednost projekta je 2.015.827,50 kuna s PDV-om, od čega je 700.000,00 kuna sufinancirano sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, a izvođač radova je tvrtka Vodotoranj d.o.o. iz Vukovara.