Kategorija: Ured gradonačelnika

Udruga hodočasnika ‘’Alojzije Stepinac’’ iz Viteza, koji već četvrtu godinu za redom pješače u Vukovar, kao znak sjećanja na sve poginule branitelje stigli su u Vukovar gdje ih je tom prigodom, uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, ugostio gradonačelnik Ivan Penava.

"Udruga Alojzije Stepinac iz Lašvanske doline i Viteza nam je došla u grad kroz svoje šestodnevno pješačenje. Na njihovu inicijativu smo ih danas primili upravo u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara kako bi se upoznali, razmijenili iskustva, ali i kako bi se na neki način zahvalili na tome što njeguju uspomenu na Vukovar te si svake godine izdvajaju trud, vrijeme i energiju kako bi tu uspomenu održali na životu." rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Zavjetno hodočašće trajalo je šest dana u kojem je 14 hodočasnika propješačilo 240 kilometara od Viteza prema Vukovaru.

"Kao udruga ovdje dolazimo četvrti put, a sam dolazim već 14 puta i to pješice kako bi promovirali Alojzija Stepinca. Došli smo kako bi se poklonili Vukovarcima, žrtvama, gradu Heroju te mi to najviše znači za moju dušu i svijest jer sam također pretrpio golgotu i suosjećam se s ovim gradom. Uvijek ću dolaziti do kad budem mogao dolaziti.", rekao je hodočasnik Josip Buha.