Kategorija: Ured gradonačelnika

Povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 24. obljetnice završetka mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema u ustavnopravni poredak RH, danas su kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položeni vijenci u spomen na one koji su svoje živote ugradili u temelje hrvatske države.

Vijenac je položila delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom te predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vukovara Željkom Sabom, a na poziv gradonačelnika Penave obilježavanju se polaganjem vijenca pridružila i delegacija Vukovarsko-srijemske županije.

Molitvu je predvodio župnik župe sv. Filipa i Jakova, fra Ivica Jagodić. 

Gradonačelnik Penava svim Hrvaticama i Hrvatima čestitao je veliki dan, veliku 30. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

„Danas obilježavamo dvije značajne obljetnice za našu domovinu. U spomen na sve koji su dali sebe za svoju domovinu, šaljemo simboličnu poruku s Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru jer da nije bilo njih, pitanje je bi li danas bilo i hrvatske države.“, rekao je gradonačelnik Penava te se osvrnuo na pitanje proteka 30 godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. „U vidu situacija koje se na dnevnoj bazi događaju u Republici Hrvatskoj, s ovoga mjesta se danas ne možete ne upitati jesu li ljudi koji su dali svoje živote za ovu državu to zaslužili i je li to Hrvatska kakvu smo svi sanjali?“, zaključio je Penava.