Kategorija: Ured gradonačelnika

Dan grada Vukovara i njegovih nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova obilježen je dostojanstveno, kako to i priliči. Nakon dvije godine pauze vratile su se tradicionalne aktivnosti kojima se obilježava rođendan Vukovara.

Kako to već tradicija nalaže, dan je započeo simbolično izvedbom Johanna Straussa „Na lijepom plavom Dunavu“ koja je mobilnim razglasom u ranim jutarnjim satima prošla ulicama Vukovara. Uslijedilo je odavanje počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata svim hrvatskim braniteljima Vukovara te je služena sveta misa u crkvi sv. Filipa i Jakova.

Ove godine pod nazivom „Mladost i radost Vukovara“ u naš grad se vratio Cvjetni korzo u kojemu je sudjelovalo 600 djece vukovarskih vrtića, Mažoretkinje grada Vukovara te Gradski puhački orkestar Vukovar.

Za najmlađe je cijeli dan na raspolaganju bila igraonica na otvorenom – Pagoland, ove godine na novoj lokaciji – uz parking hotela Dunav, a mogli su uživati i u mađioničarskim trikovima.

Održana je i smotra opreme HGSS-a, a dan će se pristi kraju programom „Volim lokalno“ – glazbenim programom kulturno-umjetničkih društava Vukovara te koncertom TS Bećarski inat.

04. i 05. svibanj obilježiti će i sportske aktivnosti vukovarskih osnovnih škola i dječjih vrtića.

Nakon proslave Dana Grada Vukovara, od 06. do 08. svibnja u Vukovar stiže 4. po redu festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, koji će u naš grad donijeti pregršt sadržaja, a koji ove godine ima i međunarodni karakter jer mu je država partner Izrael.

U samom središtu grada biti će predstavljena tradicija i običaji iz cijele Lijepe naše te će biti održan koncert Klape Iskon u petak 06. svibnja i Opće opasnosti u subotu 07. svibnja.

Vjerujemo kako su građani i posjetitelji Vukovara uživali u raznovrsnom programu Dana grada Vukovara te kako će nastaviti uživati u danima koji su pred nama!