Kategorija: Ured gradonačelnika

Gradonačelnik Ivan Penava i zamjenik Filip Sušac posjetili su Vukovarski vodotoranj te javnosti, zajedno s direktoricom Mirelom Janković, predstavili rezultate njegova poslovanja u 2022. godini.

„U trećoj godini rada Vukovarskog vodotornja zadovoljstvo nam je izvijestiti javnost o pozitivnim rezultatima njegova rada. Danas je na njemu zaposleno 23 ljudi, a prihodi od 5,7 milijuna kuna u 2022. godini te ostvarena dobit od 2,5 milijuna kuna pokazuje nam da je smjer njegove obnove bio dobar izbor, ne samo u simboličkom smislu već i iz aspekta turističke atraktivnosti Vukovara, ali i hrvatskog Podunavlja te profitabilnosti i poslovanja privatnika, smještajnih i ugostiteljskih objekata na području Vukovara i njegove okolice.“, rekao je gradonačelnik Penava te zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali njegovoj obnovi.

Po pitanju daljnjih ulaganja u Vukovarski vodotoranj gradonačelnik Penava istaknuo je kako je objavljena javna nabava za novu suvenirnicu vrijednosti 3 milijuna kuna. „Siguran sam kako će Vukovarski vodotoranj i u budućem vremenu oduševljavati svoje posjetitelje, a njihove dobre reakcije su nam izvrstan pokazatelj ispravnosti naše vizije.“, dao je zaključiti Penava.

Vukovarski vodotoranj je od njegova otvorenja (30. listopada 2020. godine) posjetilo ukupno 210.128 posjetitelja.

U 2022. godini Vukovarski vodotoranj posjetilo je 111.133 posjetitelja.

Tijekom godine Vukovarski vodotoranj bio je mjesto brojnih manifestacija, a sadržaj koji nudi svojim posjetiteljima je iz godine u godinu sve bogatiji.   

„Iza nas je uspješna poslovna godina. U usporedbi s 2021. godini posjete su povećane za  30%, a sukladno tome prihodi su rasli za 20%. S obzirom da se naši posjetitelji uvijek iznova vraćaju, trudimo se uvoditi nove sadržaje pa smo postavili ploče s QR kodovima gdje svi posjetitelji mogu vidjeti kako je Vodotoranj izgledao prije obnove. Također, u tijeku su i 2 projekta; ERASMUS + projekt i projekt proširene stvarnosti, a za sve posjetitelje koji nas nisu u mogućnosti posjetiti postoji mogućnost i virtualnog obilaska.“, pojašnjava Mirela Janković direktorica Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva d.o.o.

„Od 01. veljače ove godine građani grada Vukovara imaju opciju kupiti godišnju ulaznicu te je iskoristiti 10 puta godišnje. Nekoliko puta godišnje imamo i besplatni ulaz za sve naše posjetitelje, a tu mogućnost je od otvorenja iskoristilo 3500 posjetitelja. Mnogobrojne pozitivne google recenzije, kojih je više od 5000, svjedoče da radimo dobro, a dobre su to i smjernice za još bolji rad u budućnosti.“, rekla je Janković.