Kategorija: Upravni odjel za obrazovanje, sport i branitelje

Na Dan grada Vukovara podno Vukovarskog vodotornja predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je odlikovanja vukovarskim braniteljima u povodu 30. obljetnice 204. brigade HV-a i bitke za Vukovar.

Predsjednik Republike Hrvatske tako je pripadnike 204. vukovarske brigade odlikovao Redom kneza Domagoja, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom bana Jelačića, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, Redom hrvatskog križa te Redom hrvatskog trolista.

„Čin odlikovanja minimum je koji ja, kao predsjednik moderne države, mogu učiniti. Nadam se kako ova gesta nije zakašnjela, jer ovo je možda mala stvar, ali je ujedno i velika stvar za velike ljude. Hvala vam na obrani Hrvatske.“, rekao je predsjednik Milanović.  

Među odlikovanima je i predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara, heroj obrane Vukovara Tomislav Josić koji se ovom prigodom obratio i zahvalio u ime svih odlikovanih. „1991. godine nas je bilo malo, a malo nas je i danas. No, unatoč tome mislim da smo uspjeli napraviti puno toga. Naša želja je bila očuvati i obraniti naš grad. U tome nažalost nismo uspjeli, ali siguran sam da smo uspjeli pružiti ostatku Hrvatske malo vremena da se puno bolje organiziraju i naoružaju te obrane našu domovinu. Platili smo cijenu, država još nije onakva kakvom smo je zamišljali no na nama ostaje da se trudimo to ispraviti.“, rekao je Josić.