×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/elemetwe/public_html/images/stories/2016/09/12/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/09/12/03

{gallery}2016/09/12/03{/gallery} Blagajnik Hrvatskog kulturnog društva Gradišće Ivan Eršić uručio je gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi 1.330 eura prikupljenih na donacijskom koncertu tijekom druženja hrvatskih grupa iz Austrije, Slovačke, Mađarske i Hrvatske u austrijskom mjestu Filežu.

- Presretan sam uključivanjem i gradišćanskih Hrvata u akciju obnove i rekonstrukcije vukovarskog Vodotornja. Okupila nas je ideja o hrvatskom zajedništvu, naš Vodotoranj i naš Vukovar, a to je bit svega. Iznos je manje bitan. Trenutno smo prikupili oko 9 milijuna kuna, što je impozantna svota ali nije za usporedbu sa zajedništvom koje je iskazano za ovu akciju – rekao je Ivan Penava.

Blagajnik Hrvatskog kulturnog društva Gradišće iz Austrije Ivan Eršić tom prilikom je istaknuo:
- Gradišćanski Hrvati su Hrvati iz Austrije, Slovačke i Mađarske. Gospodin Pajrić, naš voditelj, dao nam je ideju da se napravi akcija i prikupe sredstva za Vodotoranj u Vukovaru. To smo napravili i evo nas danas ovdje – rekao je Erić i dodao kako društvo često putuje Hrvatskom, a ovog puta odlučili su se za Vukovar u kojem će posjetiti spomen mjesta koja simboliziraju na patnju Vukovara u Domovinskom ratu.