Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček otvorili su novoobnovljenu javnu zgradu prije Domovinskog rata poznatu kao objekt u kojemu je djelovala Mjesna zajednica „Alojzije Stepinac", a u bitci za Vukovar poznate kao mjesto iz kojega je hrvatskim braniteljima Borova naselja i legendarne Trpinjske ceste zapovijedao prvi hrvatski general Blago Zadro.

„Ova nam je zgrada važan spomenik, no drago mi je da smo je uspjeli staviti životnu i svakodnevnu funkciju. Dakako da bi zgrada u svakom slučaju imala svoju povijesnu i emotivnu važnost, no bitno je kako će postati dio svakodnevnice za građane ove četvrti te na takav način još više svjedočiti i podsjećati na dane herojstva i slavne obrane Vukovara," naglasio je gradonačelnik Penava objašnjavajući kako će u zgradi biti poštanski ured, suvenirnica te prostorije društvenog sadržaja.
Također, u svome je obraćanju zahvalio pročelnici Tokić koja se ponajviše angažirala oko ostvarenja ovoga projekta, zamjeniku Marijanu Pavličeku koji je inzistirao na prilagodbi objekta za potrebe građana četvrti te Ljiljani Blažević, predsjednici Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara koji je većinski financirao obnovu objekta.
U sklopu prigodnog programa otkrivena je i spomen ploča kao trajno obilježje na značenje koje je objekt imao tijekom Domovinskog rata.

Investicija je vrijednosti 1 300 000, a troškove su snosili Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara te Grad Vukovar. Izvođač radova je tvrtka Vodotoranj d.o.o.