Kategorija: Koronavirus

Sukladno odluci Ministarstva zdravstva o proglašavanju opasnosti od epidemije zarazne bolesti COVID-19, a u cilju suzbijanja širenja bolesti, Grad Vukovar privremeno uvodi sljedeće mjere u prijemu i radu sa strankama u upravnim tijelima Gradske uprave.

Od utorka, 17. ožujka 2020. godine sva komunikacija Gradske uprave odvijat će se putem telefona i elektronske pošte. Stranke će se u uredima primati isključivo u terminima unaprijed dogovorenima putem telefona ili elektronske pošte s nadležnim referentom za njihov problem/potrebu. Svi kontakti referenata navedeni su na službenim internetskim stranicama Grada Vukovara (https://www.vukovar.hr/gradska-uprava).

Radno vrijeme Pisarnice ostaje nepromijenjeno, svakim radnim danom od 7 do 15 sati, no pismena će se zaprimati tako što će se odlagati u prilagođenom prostoru u za to predviđeni pretinac. Ukoliko stranka želi potvrdu o zaprimanju pismena, može ju zatražiti telefonski na broj 456-525 ili putem elektronske pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)  te će ju preuzeti naredni dan u dogovorenom terminu.

Gradske tvrtke, Vodovod grada Vukovara d.o.o., Komunalac d.o.o.i Tehnostan d.o.o. također su pozvale korisnike usluga da komunikaciju obavljaju telefonom ili elektroničkom poštom, a sve u cilju suzbijanja koronavirusa, zaštite i djelatnika i građana.

Gradske ustanove u kulturi prema uputama Stožera odgodile su sve predviđene manifestacije i događaje, a odgađaju se i sva sportska događanja u sportskim objektima Grada Vukovara.

Prema Odluci Vlade Republike Hrvatske, od ponedjeljka, 16. ožujka neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama ni na fakultetima. Ministarstvo znanosti i obrazovanja nastavu će organizirati na elektronski način, o čemu su svi roditelji i učenici već dobili ili će dobiti upute u svojim školama koje su spremne za izvođenje nastave sukladno uputama Ministarstva. Osnovne škole Grada Vukovara primit će učenike nižih razreda kojima roditelji radi posla ne mogu osigurati njihovu skrb od 8 do 16 sati.

Dječji vrtići Grada Vukovara također od ponedjeljka ne rade, ali će prihvatiti  djecu čiji roditelji rade i ne mogu organizirati čuvanje kod kuće.

 

Načelnik stožera zaštite i spašavanja grada Vukovara:

Marijan Pavliček 

 

Gradonačelnik:

Ivan Penava, prof.

 


 

Obavijest