Kategorija: Kultura

Posjetitelji u prepunoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova sve su izvođače nagradili srdačnim pljeskom, uživajući u lijepim zvucima ove specifične glazbe koja će, kao svojevrstan melem za dušu, vrlo brzo zaživjeti i među najširim slušateljstvom, kako s festivalskih nosača zvuka, tako i u programima radijskih postaja.
Taj Festival, ujedno vodeći ovog žanra u nas, ove je godine otišao korak dalje, zahvaljujući ponajviše neumornom fra Ivici Jagodiću, predsjedniku Organizacijskog odbora. Od ovog saziva, naime, Bonofest ima i svoju umjetničku direktoricu, a to je naša poznata glazbenica Marija Husar-Rimac.
Ovogodišnje festivalsko izdanje, na kojem smo čuli doista raznovrsnu duhovnu glazbu, dodatno je obogatio nastup poznatih pjevačkih imena s naše estradne scene, ali i nekoliko inozemnih izvođača, zbog čega Bonofest sada ima predznak - međunarodni.
Nastupili su Maja Blagdan, Ivo Gamulin Gianni, Marija Husar-Rimac, Vinko Coce, Martina Tomičić & Sandra Bagarić, Mia Kordić, Matija Dedić, potom fra Ilija Mijatović, Glasnici sv. Bone, Ivo Šeparović i Bljesak, Željka Marinović, Čedo Antolić, Ravnica, Antonio Tkalec, Danijel Leko, fra Miroslav Petrac te još brojni vokalno-instrumentalni sastavi.
Voditelji festivalskih večeri, održanih u obnovljenoj crkvi i u lijepoj scenskoj kulisi, bili su Branko Uvodić i Zoran Goman.
- Iz godine u godinu stvaraju se nove pjesme, uvijek kao novi i kreativni plodni radovi naših glazbenika koji nam se javljaju iz cijele domovine te iz hrvatske dijaspore. Još jedan je uspješan festivalski saziv iza nas, pa u tom ozračju, i uz ponešto novog u programu, već sada se veselimo idućem vukovarskom Festivalu, naglasio je fra Ivica Jagodić.
Dražen Bađun

{gallery}vijesti/2011-05-09/04{/gallery}