Kategorija: Kultura

Članovi folklornog ansambla Hrvatskog kulturno-glazbenog društva "DUNAV" iz Vukovara i Kulturno-umjetničkog društva „ TENA" iz Đakova, priredili su u Đakovu, zajednički koncert, u kojem su izveli prekrasne folklorne koreografije iz raznih krajeva Lijepe naše.

U programu koji je započeo u 19 sati na velikoj pozornici Hrvatskog doma u Đakovu, Vukovarci su se, uz zvuke tamburice, predstavili pjesmom i plesovima Posavine, Splita, Prigorja te Bunjevačkih Hrvata, a domaćini su izveli koreografije iz Slavonije i Baranje, u programu u kojem su sudjelovali i dječji ansambl Dukati, te ansambl Slavonske kraljice. Mnogobrojni posjetitelji koji su ispunili dvoranu Hrvatskog doma u Đakovu, uživali su u programu koji je trajao nešto više od sat i pol vremena.

Nastavak je to prijateljstva, započetog prije godinu dana, kada su članovi KUD-a" Tena „ iz Đakova nastupili u Vukovaru, na humanitarnom koncertu za pomoć djeci s posebnim potrebama, koje je u veljači prošle godine organiziralo društvo „Dunav" u Hrvatskom domu u Vukovaru.

{gallery}2012/02/28/01{/gallery}