Kategorija: Kultura

pic 02Anđeli su napokon dobili prva krila, svoju prvu pjesmu koja će ih dignuti prema nebu...O čemu je zapravo riječ? Ovaj vikend snimljena je pjesma "Anđeli bez krila". "Anđeli bez krila" također je naziv velikog humanitarnog koncerta koji se ove godine održava pod tradicionalnim projektom "Šibenska srca za našu dicu". Spomenuta pjesma inače je i službeni znak ovogodišnje humanitarke. Humanitarni događaj dogoditi će se 3. lipnja u Šibeniku na nogometnom stadionu Šubićevac. Predviđeno je kao veliki glazbeni događaj na kojem će nastupiti najeminentnija imena hrvatske glazbene estrade od kojih su Jole, Oliver, Baruni, Klapa Kanela, Marko Pecotić Peco, TBF, Ivica Sikirić Ićo samo mali dio. Sav prihod sakuplja se za pomoć djeci oboljelih od malignih bolesti. Za sav posao pobrinule su se "žene" i Udruge žena sv. Antun kojima ovo nije prvi humanitarni izlet. Organizatori ovogodišnjeg koncerta su Udruga žena sv. Antun, Pikado Club Z, Josip Jadrijević u suradnji s CROSOUND glazbenom mrežom. Valja napomenuti i spomenuti predsjednicu udruge Anu Rizvić- Čirjak koja je od prvog dana neumorni pratitelj cijele akcije.

Pjesma upečatljivog imena "Anđeli bez krila" govori o malim anđelima odnosno djeci čiji život tek počinje ali ih teška situacija odnosno bolest spriječva da svoj mali život nastave kao ostala djeca. "Mi smo anđeli bez krila, svijeta ovog mi smo slika, ovo nije samo pjesma ovo je čežnja srca mog. Mi smo anđeli bez krila svijeta ovog mi smo slika, ovo nije moja sudba, ti si nada za bolje sutra", stihovi su koji izražavaju nadu da će ipak u životu krenuti na bolje te da će njihovo sutra ipak biti bolje od danas. Ove stihove u pjesmi otpjevali su Luka Cvetić, prelijepa Maria Matić ujedno i članica udruge te odlični momci koji njeguju tradicionalnu klapsku pjesmu, klapa Kanela iz Grebaštice a kao gost u pjesmi pojavljuje se Ivica Sikirić Ićo.

Autori ove pjesme redom su svi mladi ljudi koji su svjesni da su i oni jednom bili dobi djece kojima se radi ovaj koncert. Tekst pjesme napisao je Josip Jadrijević koji je ujedno autor i djela glazbe. Što se tiče aranžmana i drugog djela glazbe, zaslužan je mladi Luka Cvetić koji inače ima iskustva u glazbi jer je kroz vrijeme pjevao i svirao u bendovima. Luka uskoro planira napraviti i cijeli album svojih autorskih pjesama..Luka, samo naprijed. Kada se radila matrica odličan posao odradili su Ivan Bašelović (gitara) Robert Lelas (bass), Luka je odsvirao klavir i Marko Banić (bubanj).

Poslušajte premijerno refren pjesme a 3. lipnja pridružite nam se na velikom humanitarnom koncertu u Šibeniku da i naši anđeli dobiju krila.

Link za refren pjesme: http://soundcloud.com/cro-sound-portal

{gallery}2012/04/04/01{/gallery}