KUD Kolo Vukovar održalo je 14. 04. u Hrvatskom domu Vukovar svoj godišnji koncert,pod nazivom: "Al se lipo naše kolo vije, sve od Srijema,pa do ravne Slavonije", koji je ovaj puta bio humanitarnog karaktera.

KUD Kolo Vukovar se uključilo u akciju pomoći Mislavu Antoloviću, tako da su sredstva od prodaje ulaznica, kao i sredstva koja

će se prikupiti prodajom DVD-a ovog koncerta, namjenjena za liječenje ovog 9-godišnjeg dječaka, koji boluje od vrlo rijetke bolesti.

Gosti na koncertu su bili članovi HKUD-a Luke Višići (Čapljina BIH) i članovi folklornog ansambla Zdenac iz Garešnice.

Brojni gledatelji su uživali u pjesmi i igri, raznolikosti programa, kao i bogatstvu narodnih nošnji, kako naših gostiju , tako i domaćina.

Za dobro raspoloženje zaslužne su se i članice dramske skupine KUD-a Kolo, koje su svojim nastupom oduševile sve prisutne.

Godišnji koncert pripreman je s puno ljubavi, što je publika i prepoznala i dugotrajnim pljeskom nagradila. Bila je to prilika članovima "Kola" da pokažu svojim sugrađanima,

da se u ovom društvu vrijedno i marljivo radi, da se njeguje tradicija u želji da i mladi naraštaji znaju i poštivaju tradiciju, kao i prilika da se svima koji cjene rad tog društva oduže i zahvale na ovaj način. Nakon uspješnog koncerta članovi "Kola" žele se i na ovaj način još jedanput zahvaliti gradonačelniku Željku Sabou i članovima gradske uprave , koji podržavaju rad i djelovanje ovog društva, kao i svim sponzorima i građanima, koji su kupnjom ulaznice pomogli u ovoj humanitarnoj akciji.

{gallery}2012/04/19/02{/gallery}