×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/04/25/05
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/04/25/05

U ponedjeljak, 23. travnja 2012. je po prvi put obilježena „Noć knjige" u Vukovaru, manifestacija povodom "Svjetskog dana knjige i autorskih prava". Diljem Hrvatske veliki broj nakladnika i knjižnica uključio se u ovu akciju, a među njima je bila i Gradska knjižnica Vukovar svojim bogatim multimedijalnim programom koji je za svakog sudionika započinjao Book koktelom dobrodošlice, u suradnji sa Strukovnom školom Vukovar.

Osim produženog redovnog rada s korisnicima i mogućnosti obilaska cjelokupnog prostora knjižnice, za najmlađe sugrađane organizirano je čitanje bajki, radionica o zaštiti knjiga, igre sjenama, fotografiranje za uspomenu, likovna radionica na temu „Fantastic Flying Books" te projekcija istoimenog animiranog filma.

Odrasli su imali mogućnost raditi kao knjižničari, što je iskoristila i zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković, dok je pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Dragica Holoker – Radumilo vrijeme provela u Kutku za čitanje.

Brojni sudionici vidjeli su i posebno zanimljive knjige u fondu Knjižnice, a za poseban ugođaj pobrinuli su se i bend „Das Rejdž" te Marta, volonterka knjižnice koja je na radost, posebno najmlađih, izvela plesnu točku svjetlećim rekvizitima i to u zamračenom prostoru. Cjelokupnom programu i dobrom raspoloženju svjedočio je i gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo koji je istaknuo kako knjižnica u ovom trenutku svojim aktivnostima i praćenjem aktualnih manifestacija u Hrvatskoj prednjači u gradu, te je mišljenja da je najaktivnija ustanova u gradu, a što se moglo potvrditi programom koji je na radost kako organizatora tako i sudionika apsolutno uspio.

{gallery}2012/04/25/05{/gallery}