Kategorija: Kultura

U ponedjeljak, 23. travnja 2012. je po prvi put obilježena „Noć knjige" u Vukovaru, manifestacija povodom "Svjetskog dana knjige i autorskih prava". Diljem Hrvatske veliki broj nakladnika i knjižnica uključio se u ovu akciju, a među njima je bila i Gradska knjižnica Vukovar svojim bogatim multimedijalnim programom koji je za svakog sudionika započinjao Book koktelom dobrodošlice, u suradnji sa Strukovnom školom Vukovar.

Osim produženog redovnog rada s korisnicima i mogućnosti obilaska cjelokupnog prostora knjižnice, za najmlađe sugrađane organizirano je čitanje bajki, radionica o zaštiti knjiga, igre sjenama, fotografiranje za uspomenu, likovna radionica na temu „Fantastic Flying Books" te projekcija istoimenog animiranog filma.

Odrasli su imali mogućnost raditi kao knjižničari, što je iskoristila i zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković, dok je pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Dragica Holoker – Radumilo vrijeme provela u Kutku za čitanje.

Brojni sudionici vidjeli su i posebno zanimljive knjige u fondu Knjižnice, a za poseban ugođaj pobrinuli su se i bend „Das Rejdž" te Marta, volonterka knjižnice koja je na radost, posebno najmlađih, izvela plesnu točku svjetlećim rekvizitima i to u zamračenom prostoru. Cjelokupnom programu i dobrom raspoloženju svjedočio je i gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo koji je istaknuo kako knjižnica u ovom trenutku svojim aktivnostima i praćenjem aktualnih manifestacija u Hrvatskoj prednjači u gradu, te je mišljenja da je najaktivnija ustanova u gradu, a što se moglo potvrditi programom koji je na radost kako organizatora tako i sudionika apsolutno uspio.

{gallery}2012/04/25/05{/gallery}