Kategorija: Kultura

U organizaciji Grada Vukovara i udruge Svjetskih umjetničkih igara iz Osijeka u našem gradu od 06.-13. svibnja u prostorijama Eko-etno centra Adica održava se 2. međunarodna slikarska kolonija.

U Eko-etno centru Adica svečano je otvorena 2. međunarodna slikarska kolonija. Koloniju su otvorili gradonačelnik Željko Sabo i idejni začetnik te predsjednik Svjetskih umjetničkih igara Peter Weisz.

Svjetska slikarska kolonija „Vukovar 2011." jedna je od aktivnosti koje nas uvode u svijet Svjetskih umjetničkih igara koje će se 2013. godine održati u našem gradu.

Međunarodnu slikarsku koloniju „Vukovar 2012." posjetitelji mogu posjetiti svaki dan, a 12. svibnja 2012. bit će upriličeno svečano otvorenje izložbe radova koji će nastati na koloniju u Oranžeriji Gradskog muzeja Vukovar u 19,00 sati.

Umjetnici iz raznih država i više kontinenata odabrani su putem Nacionalnih Odbora Svjetskih Umjetničkih Igara. Svi slikari koji sudjeluju na Koloniji renomirani su umjetnici, a njihovi radovi imaju znatnu materijalnu vrijednost i ostaju našem gradu na poklon.

 {gallery}2012/05/09/02{/gallery}