Kategorija: Kultura

Festival duhovne glazbe BONOFEST 2012. održan po sedmi put u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara. Među uzvanicima festivala nalazio se i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo sa suprugom Željkom.

Predsjednik Organizacijskog odbora BONOFEST-a fra Ivica Jagodić naglasio je ovom prigodom kako u sadašnje vrijeme duhovna pjesma donosi poruku radosti i nade, posebice mladim ljudima, kao i snagu za danas i izgradnji za budućnost.

-Festival duhovne glazbe je i poruka optimizma iz Vukovara koji je preživio stradanja i rušenja, ali nije izgubio vjeru i nadu u budućnost. Duhovna glazba je dar koji trebamo prenositi na druge oko nas – rekao je fra Jagodić i zahvalio svima koji su zaslužni što je BONOFEST dosegnuo zavidnu razinu i postao prepoznatljiv u svijetu glazbe, što dodatno svojim sudjelovanjem potvrđuju priznata i poznata imena hrvatske glazbene scene.

Festivalsku večer otvorio je Matija Dedić instrumentalom na klaviru sa skladbom „Klanjam ti se smjerno". Ove godine prvi puta su sve pjesme izvedene uživo uz pratnju tamburaške filharmonije Glazbene škole iz Požege, pod ravnanjem maestra Veljka Valentina Škorvage. Najuspješnije skladbe s proteklih festivala izvela su poznata imena duhovne i svjetovne glazbene scene, među kojima su bili Giuliano, Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac, Sandra Bagarić, Matija Dedić, Jelena Radan, Vlatka Kopić Tena, Max Hozić, Martina Tomčić, Vinko Coce, Đorđia Palić, Čedo Antolić, Željka Marinović, Ivo Šeparović, Antonio Tkalec, te VIS Matheus i VIS Damjan.

photo: Design Studio D

{gallery}2012/05/14/15{/gallery}