Kategorija: Obrazovanje

Ekipa vukovarske gimnazije sastavljena od čak 290 učenika, na 4. Državnom natjecanju srednjoškolaca u poznavanju prometnih propisa, osvojila je 3. mjesto i plaketu "Prijatelj djece u prometu"! Svih 290 učenika, svojim je znanjem, trudom i ustrajnošću, zaslužno za ovaj izvrstan ekipni uspjeh naše škole!

Za vukovarsku gimnaziju natjecali su se učenici svih razrednih odjeljenja, koji su kroz 8 tematskih ispita, raspoređenih u periodu od 20.01. do 12.03.2022., riješili preko 1000 ispita čime su ostvarili 2244.10 bodova, što im je osiguralo hvalevrijedno treće mjesto u Republici Hrvatskoj. Među najboljih 30 u državi plasirali su se učenici: Matej Ilišević 1.A, Petra Vrabec 4.C, Valentina Mikulić 4.C, Ema Varga 4.3, Ema Smolčić 4.A, Ante Keser 4.C, Tea Jakirčević 4.B, Marija Smolčić 4.C i Tena Ivanković 4.A. dok je posebno priznanje zavrijedila Marta Atanosovski, 3.C

Pored nagrade za iskazano znanje učenika, Prometna Učilica nagradila je i najuspješnije nastavnike za doprinos u promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu kod učenika srednjih škola te je koordinatorica natjecanja na razini škole, mentorica Sanja Pavlović Šijanović za svoj doprinos zavrijedila plaketu "Prijatelj djece u prometu".
Natjecanje se provodi u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine u okviru preventivno edukativnih programa s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja stradavanja djece u prometu. Organizira ga i provodi Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, CARNet-om i Moj Telekom d.o.o. (nositelj prava za Prometnu Učilicu).

Natjecanje u poznavanju prometnih propisa putem Prometne Učilice pridonosi prevenciji sigurnosti cestovnog prometa, budući učenici stječu i znanja i sigurnost u poznavanju i primjeni prometnih pravila i propisa te se osnažuju u poželjnom i ispravnom načinu sudjelovanja u prometu čime postaju i ostaju savjesni i odgovorni sudionici u prometu.