×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/05/15/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/05/15/04

Osnovna škola Josipa Matoša u Vukovaru jedina je samostalna škola za učenike s posebnim potrebama - teškoćama u razvoju u Vukovarsko - srijemskoj županiji. Škola je osnovana 1970. godine, od 2003. nastavlja rad nakon domovinskog rata i obnove, a na današnji dan, 15. svibnja škola obilježava kao svoj dan.

Ravnateljica Anica Birač sa svojim suradnicima i 62 učenika organizirali su danas prigodnu svečanost na kojoj su u svojstvu gostiju i uzvanika nazočili, u ime Grada Vukovara, Danijela Stanković, zamjenica gradonačelnika i Dragica Holoker-Radumilo, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine.

U sklopu današnjeg programa održana je zanimljiva priredba kao i sportski susreti učenika. Svečano je otkrivena i ACES ploča kao potvrda rada djelatnika škole i realizacije jednog od projekata koji su od interesa za ovu ustanovu. Naime, OŠ Josipa Matoša dosad je samostalno ili uz suradnju s drugim udrugama aplicirala na adrese donatora nekoliko različitih projekata. Među ostalim i projekt „Kad se naše ruke slože" koji je usmjeren na poticanje volontiranja među učenicima, a prihvaćen i ostvaren u suradnji OŠ Josipa Matoša s redovitim osnovnim školama iz Makedonije (OŠ Dimitar Miladinov Skopje) i Rumunjske (Scoala Emil Racovita Bukurešt) u okviru međunarodnog natječaja Academy of Central European Schools (ACES) .

{gallery}2012/05/15/04{/gallery}