Kategorija: Obrazovanje

Osnovna škola Josipa Matoša u Vukovaru jedina je samostalna škola za učenike s posebnim potrebama - teškoćama u razvoju u Vukovarsko - srijemskoj županiji. Škola je osnovana 1970. godine, od 2003. nastavlja rad nakon domovinskog rata i obnove, a na današnji dan, 15. svibnja škola obilježava kao svoj dan.

Ravnateljica Anica Birač sa svojim suradnicima i 62 učenika organizirali su danas prigodnu svečanost na kojoj su u svojstvu gostiju i uzvanika nazočili, u ime Grada Vukovara, Danijela Stanković, zamjenica gradonačelnika i Dragica Holoker-Radumilo, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine.

U sklopu današnjeg programa održana je zanimljiva priredba kao i sportski susreti učenika. Svečano je otkrivena i ACES ploča kao potvrda rada djelatnika škole i realizacije jednog od projekata koji su od interesa za ovu ustanovu. Naime, OŠ Josipa Matoša dosad je samostalno ili uz suradnju s drugim udrugama aplicirala na adrese donatora nekoliko različitih projekata. Među ostalim i projekt „Kad se naše ruke slože" koji je usmjeren na poticanje volontiranja među učenicima, a prihvaćen i ostvaren u suradnji OŠ Josipa Matoša s redovitim osnovnim školama iz Makedonije (OŠ Dimitar Miladinov Skopje) i Rumunjske (Scoala Emil Racovita Bukurešt) u okviru međunarodnog natječaja Academy of Central European Schools (ACES) .

{gallery}2012/05/15/04{/gallery}