{gallery}2016/10/04/02{/gallery} Dan župnog zajedništva župe sv. Filipa i Jakova, Apostola, održan je u u lokalnom izletištu Adica.

Povod je bio priprava za blagdan sv. Franje, utemeljitelja franjevačkog Reda. Naime, na primjeru ovoga Sveca, temelji se naša duhovnost. To je bio i povod za okupljanje i slavljenje našeg zajedništva u okružju župne obitelji. Ovo je druga godina za redom da se ovakav pastoralni događaj organizirao na istom lokalitetu i u istom duhovnom ozračju. Ono što označava ovogodišnji program u Adici je odlična organizacija. Bilo je puno malih, raznolikih, prigodnih programa; brojnih igara za djecu (kako za mlađe i tako i starije). Sve je naime 'vrvilo' od duhovnih pjesama animiranih prigodnim dječjim pokretima, dječjim smijehom, veseljem i opuštenom radošću.

U ovom duhovnom programu posvećenom blagdanu sv. Franje angažirano i ravnopravno su sudjelovali djeca i odrasli. Program je mudro osmislio i suvereno vodio fra Ivica Jagodić, odnosno župni vikari fra Marijan Glamočaka i fra Mario Zubak.

Cijeli su program animirali i nastupi tri župska pjevačka zbora (Vis Damjan, Dječji
zbora 'Glasnici sv. Bone' i Crkveni mješoviti pjevački zbor 'Sveta Cecilija') pod angažiranim i muzikalnim vodstvom s. Ane (r. Cvitanušić) i s. Mirele (r. Straub).

Naravno, kao i prošle godine nije izostalo ni ono što svaki pa i sakralni izlet uključuje, a to je 'roštiljanje u prirodi'. Prijevoz do Adice bio je organiziran simuliranim 'Vlakićem'; vjernici, župljani su se skupljali 'na svim redovnim autobusnim stajalištima'. Naša početna parola bila je - 'svi možete doći (i mlađi i vi stariji). Ako ste se pitali: 'što košta'? Naš je odgovor u duhu blagdana sv. Franje; 'druženje i zajedništvo nema cijene', a za ostale troškove primamo dobrovoljne priloge!

Imamo samo jednu želju 'čitamo misli vukovarskih župljana'; neka ovakvi susreti s istim povodom postanu našom tradicijom!