×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2014/03/11/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/03/11/01

{gallery}2014/03/11/01{/gallery} U prošlu nedjelju 9.ožujka u Sportskoj dvorani u gradskoj četvrti Borovo naselje, održano je Prvo Prvenstvo Kluba dizača utega „Vukovar" koji je slijednik tradicije dizanja utega u gradu Vukovaru, koja seže do davne 1956. Godine a ovo je prvo natjecanje u dizanju utega održano u Vukovaru nakon 24 godine.


Na ovom natjecanju, nastupilo je 22 člana kluba i to 8 djevojaka i 14 mladića ' koji su u proteklih godinu dana treniranja, ovladali zahtjevnom tehnikom Olimpijskog dizanja utega a selektirani su iz skupine više od 80 polaznika škole dizanja utega, koja je provedena u klubu pod vodstvom trenera : Milana Kordića, Igora Bajukovića i Daria Šošića.


Osim članova KDU „Vukovar" na ovom natjecanju kao gošće sa ciljem da uljepšaju ovo u Vukovaru povijesno natjecanje u dizanju utega, nastupile su dvije članice KDI „Osijek" i to Marina Marković, državna prvakinja i rekorderka u kategoriji do 53 kg. i u kategoriji do 69 kg. Mihaela Kruljac, državna prvakinja, rekorderka i apsolutno najbolja Hrvatska dizačica.
Mnogobrojna publika znala je pljeskom pozdraviti svako uspješno dizanje natjecatelja.


Sudac na ovom Prvenstvu bio je Milan Kordić iz Vukovara a u organizaciji i vođenju samog natjecanja imali smo veliku pomoć Dopredsjednika Hrvatskog dizačkog Saveza gospodina Zdravka Varge i gospođe Tine Rado-Varga iz Osijeka.


Na ovom natjecanju su nastupili : Melani Cetina do 40 kg., Patricija Petrović do 44 kg.,Martina Stojšić i Stefanela Cetina do 48 kg., Hermana Dermiček i Marija Maksimović do 53 kg., Snežana Stojaković do 69 kg i Velina Galović + 75 kg. u konkurenciju djevojaka i Daniel Đurđević i Donatelo Musulin do 45 kg


Denis Kapidžić do 50 kg, Petar Opravić do 56 kg., Herman Ivkić i Neven Strunja do 62 kg.,Ognjen Bjelanović i Zdenko Prokop do 69 kg., Dimitrije Stanić, Jovan Rašić, Marko Ćirić i Zoran Raduka do 77 kg. i Davor Horvat i Kristijan Krnjić do 85 kg.


Ovo Prvenstvo kluba ujedno je bilo izborno natjecanje za nastup na predstojećim natjecanjima a prvo je Prvenstvo za mlađe Kadetkinje i Kadete i I kolo lige a koja će se održati 21. I 22. Ožujka u Splitu. Naši mladi natjecatelji ,spremni su za predstojeće nastupe, željni pokazati svoju vrijednost u konkurenciji mlađih uzrasta i s pravom možemo očekivati osvajanje novih odličja.