×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/01/26/05
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/01/26/05

{gallery}2015/01/26/05{/gallery}U organizaciji maraton kluba Hrvatski sokol –Osijek 25. siječnja u 8,00 sati iz Vukovara je od Križa za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav startao štafetni maraton dug 328 km pod nazivom „100% za Hrvatsku". Želja organizatora je dati potporu hrvatskim braniteljima prosvjednicima u Savskoj 66. Sudionici maratona od Vukovara do Zagreba su hrvatski branitelji i članovi obitelji hrvatskih branitelja, a planiraju stići na cilj u ponedjeljak oko 12,00 sati.

- S obzirom da je Vukovar simbol stradanja za vrijeme Domovinskog rata, mi smo često ovdje na memorijalnim utrkama, tako da smo Vukovar izabrali za polazište utrke potpore - rekao je predsjednik Maraton kluba Hrvatski sokol – Osijek Damir Černić.
Maratonce su ispratili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, koji su na taj način izrazili svoju potporu maratoncima, ali i hrvatskim braniteljima koji već gotovo 100 dana prosvjeduju pred resornim ministarstvom u Zagrebu.
- Maraton je potpora braniteljima prosvjednicima, ali i svima onima koji misle da su vrijednosti Domovinskog rata dovedene u pitanje lošim odnosom hrvatske Vlade, koji je prisutan već duži niz godina. Dobro je poznato kako smo i mi u Vukovaru svjedočili nasrtanju na sve te vrijednosti - poručio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.
Kada se govori o rješavanju pitanja hrvatskih branitelja koji i dalje prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja u Zagrebu, gradonačelnik Ivan Penava je rekao: - S ljudima je trebalo sjesti i razgovarati. Radi se o prihvaćanju i uvažavanju vrijednosti, jednom pristupu koji će odisati osjećajem za ono što su ti ljudi dali. Oni ne žele blagodati i privilegije, već da ono za što su mnogi dali i živote da to vrijedi, da se to cijeni i da se do tih vrijednosti drži .

Izvor fotografija: Hrvatski radio Vukovar