Grad Vukovar kroz inicijativu Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo te Doma za stare i nemoćne, 01. listopada 2019. godine s početkom u 10:30 sati ispred zgrade Radničkog doma u Vukovaru, obilježit će Međunarodni dan starijih osoba.

Povod za obilježavanje je otvaranje još jedne od mogućnosti koja će osigurati sudjelovanje osoba treće životne dobi u društvu u skladu s njihovim potrebama i mogućnostima.

Prigodan program, uz gore navedeni Upravni odjel, organizirali su Dom zdravlja Vukovar, Crveni križ Vukovar, Dječji vrtić Vukovar 1, Udruga žena Vukovar i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, a suradnici su Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar, Udruga umirovljenika “Zapadni Srijem” - podružnica Borovo naselje, Udruga umirovljenika „Vukovar novi“, Hrvatska udruga umirovljenika i invalida rada grada Vukovara, Dom za stare i nemoćne Primum i Dom Magnolija kojima se ovim putem zahvaljujemo na suradnji.

Prigodan program koji očekuje naše sugrađane treće životne dobi je sljedeći:

- u 10,00 sati u prostoru Doma zdravlja Vukovar na adresi Nikole Tesle 1 u Vukovaru, Edukativno predavanje na temu Nacionalnih programa ranog otkrivanja raka, prevencija pada i njega kože, a predavači su patronažni tehničari.

- u 10:30 sati ispred Radničkog doma u Vukovaru, prigodni domjenak, nastup vrtićke djece Dječjeg vrtića 1 Vukovar i Tamburaškog sastava Sremci, podjela informativnih i promotivnih letaka.